Alles wat je moet weten over voorzetramen

Voorzetramen: misschien heb je er al wel eens van gehoord. Voorzetramen kunnen grote voordelen hebben voor je huis, daarom is het zeker de moeite waard om je er eens in te verdiepen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over voorzetramen!

Wat zijn voorzetramen precies?

Voorzetramen zijn ramen die voor of achter het raam worden geplaatst. Soms is het niet mogelijk om dubbel glas te laten plaatsen, bijvoorbeeld omdat het gaat om een monumentaal pand of omdat er sprake is van ramen die omhoog schuiven. In deze situaties is het ideaal om te kiezen voor voorzetramen.

Voordelen van voorzetramen

Voorzetramen kunnen grote voordelen hebben. Afhankelijk van het doel waarvoor je voorzetramen wil, kun je profiteren van de voordelen. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een betere warmte-isolatie? Dan kun je het beste kiezen voor warmte-isolerende voorzetramen.

Zeker in het onvoorspelbare Nederlandse klimaat is dit ideaal. Er zijn veel temperatuurschommelingen, in de zomer is het vaak heel warm en in de winter heel koud. Dit geldt vooral in woningen met enkel glas. Hierdoor neemt het wooncomfort af en gaan je stookkosten flink omhoog. Wanneer je kiest voor isolerende voorzetramen, zul je dus veel fijner wonen en bovendien veel besparen op je energierekening!

  • Woon je naast een openbare weg en wil je juist iets doen aan de geluidsoverlast? Dan kun je het beste kiezen voor voorzetramen met geluidswerend glas. Lawaai uit de omgeving kan namelijk heel storend zijn en zorgen voor slapeloze nachten en veel frustraties. Voorzetramen met geluidswerend glas zorgen ervoor dat hinderlijk geluid wordt gedempt. Bovendien geniet je ook meteen van perfecte warmte-isolatie en neemt de leefbaarheid van je woning toe.
  • Voor bewoners die toch meer op zoek zijn naar veiligheid, kunnen het beste kiezen voor raambeveiliging. Normaal glas is makkelijk te breken, en daardoor heel aantrekkelijk voor inbrekers. Raambeveiliging is gemaakt van heel stevig materiaal, waardoor je je huis met een gerust hart achter kunt laten of kunt genieten van een zorgeloze nachtrust.
  • Ook voorzetramen voor brandbeveiliging zorgen voor een verhoogde veiligheid. Wanneer er sprake is van brand, moet je pand zo lang mogelijk beschermd zijn tegen het vuur. Dankzij het plaatsen van voorzetramen, worden je vluchtroutes langer veilig gehouden en wordt door- en overslag beperkt. Bovendien vertragen deze voorzetramen het vuur. Ten slotte geniet je ook bij dit soort voorzetraam van een betere thermische isolatie.
  • Het plaatsen van dubbel glas vergt aanpassingen aan je kozijn of raam, wat niet altijd wenselijk is. Zeker niet in een monumentaal pand! Het voordeel van voorzetramen is dat deze aanpassingen aan je raam of kozijn niet nodig zijn. Het voorzetraam wordt er simpelweg voor of achter geplaatst. Deze installatie is makkelijk en snel geregeld.

Wat kosten voorzetramen?

De kosten van voorzetramen kunnen heel erg verschillen. Zo zijn de kosten vooral afhankelijk van het doel en de omvang van het project. Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid ramen die je hebt, de grootte, en het niveau van beveiliging dat je wenst. Afhankelijk van deze wensen kan er een offerte worden opgesteld.