Binnendeuren voor in huis

Wanneer we een huis gaan aanpassen en deze gaan inrichten, komen we automatisch bij de vraag wat voor binnendeuren we in huis willen gaan plaatsen. De binnendeuren in huis zijn namelijk zeer bepalend voor wat betreft de inrichting die u aan uw huis wilt geven. De keus is vaak moeilijk omdat er voor iedere stijl van de inrichting wel een aantal deuren zijn die ervoor gebruikt zouden kunnen worden. Zo kan je bij een modern interieur kiezen voor een strakke deur. Deze deur zal dan ook een moderne uitstraling moeten hebben. Een moderne deur zal over het algemeen niet voorzien zijn van veel opsmuk. Zo’n moderne deur zal strakke lijnen hebben en vaak ook helemaal vlak. Voor een moderne uitstraling kan men ook een binnendeur gebruiken waarin glas is verwerkt. Vaak is het dan een grote glasplaat die in een houten frame is verwerkt. Voor een moderne uitstraling kan ook men een deur nemen die helemaal van glas is. Dit geeft vaak ook een mooi effect in uw huiskamer.

Klassieke stijl
Wanneer je gaat voor een klassieke of landelijke stijl voor de inrichting van uw huis, dan moeten de deuren ook daarop zijn aangepast. Voor een dergelijke deur kan men kiezen voor een deur die voorzien is van bepaalde vormen op de deur. Toch kan je bij een landelijke inrichting ook een deur gebruiken die met glas is verwerkt. Een binnendeur met kleine ruitjes zal het zeker goed doen bij een dergelijke inrichting. Je kan dan voor het glas helder glas nemen maar ook met een bepaalde bewerking erop. Je kan ook bij een landelijke inrichting ook een deur nemen met een glas en lood raam. Glas en lood ramen worden vaak toegepast voor een landelijke uitstraling. Dat geeft een zeer klassiek beeld en zal bij een landelijke inrichting goed tot zijn recht komen.

Constructie
We hebben in principe, als we naar de manier van het plaatsen kijken, twee soorten deuren. We hebben stompe deuren en opdekdeuren.

Stompe deuren
Stompe deuren vallen in het kozijn. De nadelen van een stompe deur zijn dat ze door een vakman geplaatst moeten worden. Voor een stompe deur is het afhangen gespecialiseerd werk. Het afhangen moet goed gebeuren want, wanneer je dat niet doet, dan zal je daar snel spijt van krijgen. Wanneer een deur wanneer hij is geplaatst gaat afhangen, zal hij gaan klemmen, met alle vervelende gevolgen die daarbij komen. Daarom is een goede raad, ga bij een stompe deur er niet van uit dat u hem zal afhangen maar laat dat werk aan de vakman over. Bij een stompe deur zal je altijd een naad zien omdat de deur in het kozijn valt.

Opdek deuren
Bij een opdekdeur zal de deur over het kozijn vallen. Dat is mooier omdat het dan beter afgewerkt is. Een opdekdeur afhangen kan in principe iedereen. De manier van afhangen voor zo’n deur is vrij simpel waardoor je dus geen vakman hoeft in te huren. Een dergelijk karweitje kan je zelf gemakkelijk uitvoeren.

Keus
Omdat de keus dus enorm groot is moet u voordat u een beslissing maakt wat voor een soort u wilt plaatsen gaan kijken bij een deurenfabriek. Daarbij is de keus zeer groot, zo groot zelfs dat de keus alleen maar moeilijker wordt.