Creëer sfeer in je achtertuin

Het weer wordt weer warmer, de zonnebrillen komen weer tevoorschijn en de zomerjurkjes mogen weer uit de kast. Dit betekent voor veel mensen ook dat er weer gebruik wordt gemaakt van de achtertuin. Het is dan wel zo leuk als je achtertuin er netjes en sfeervol bij ligt. Is jouw tuin nog niet helemaal klaar voor de zomer? In deze blog geven we je tips om je achtertuin binnen no time gezellig en sfeervol te maken.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is heel makkelijk te plaatsen, en geeft meteen heel veel sfeer! Je hebt sfeerverlichting in alle soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld allemaal leuke kaarsjes neerzetten op tafel, of een lampjesslinger ophangen. Een haardvuur kost iets meer moeite, maar geeft wel veel sfeer. Een knisperend vuurtje bij je terras, een wijntje in je hand en goed gezelschap van je vrienden, dat zijn alle ingrediënten voor een gezellige avond. Als makkelijk alternatief van een haardvuur kun je ook kiezen voor fakkels.

Planten

In een tuin horen planten. Of je nou een klassieke tuin of een moderne tuin hebt, er horen altijd wat mooie planten in een tuin. Zelfs in een onderhoudsvrije tuin geven een paar plantjes meteen heel veel sfeer! Wil je liever niet gaan spitten in je tuin? Dan zijn er ook hele leuke versieringen die je gewoon kunt wegzetten in je tuin. Wat betreft decoraties met planten zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor leuke gekleurde bloempotjes, of juist een aantal strakke stenen potjes. Doe hier wat plantjes in, zet ze weg en je tuin heeft meteen een stuk meer sfeer. Ook kun je eens experimenteren met een sierladder. Hang hier wat planten aan, zet bloempotjes op de treden en je hebt een echte eyecatcher!

Loungeset

Een heerlijke loungeset mag niet ontbreken in je tuin. Als je een gezellige zomeravond met vrienden wil, moet je natuurlijk wel lekker kunnen zitten. Kies dus voor een grote bank met lekkere kussens. Is een nieuwe loungeset te duur voor je? Dan kun je ook eens op zoek naar een tweedehands set. Met een beetje goed zoeken kun je voor een leuke prijs een mooi exemplaar op de kop tikken!

Zonwering buiten

Ook met zonwering buiten kun je veel sfeer creëren. Heb je een terras waar je het liefst de hele dag doorbrengt? Dan kan het handig zijn om bijvoorbeeld een terrasoverkapping te laten plaatsen. Zo kun je onafhankelijk van regen en wind genieten van de buitenlucht. Bang dat je overkapping de zon tegenhoudt? Kies dan voor een terrasoverkapping die je kunt uitschuiven wanneer dat nodig is. Ook markiezen zijn heel sfeervol. Heb jij een klassieke gevel? Dan geeft een markies je gevel een nostalgische uitstraling.