Een fijn energiebesparend huis

Per 1 januari wordt de subsidie voor energiebesparing eigen huis verhoogd én verlengd. Vanwege het succes van de subsidieregeling heeft minister Blok van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hiervoor gekozen. Het subsidiebudget voor energiebesparende maatregelen wordt met 21,2 miljoen euro verhoogd per 1 januari 2017. Hierdoor kunnen huiseigenaren en Vereniging van Eigenaren (VvE’s) volgend jaar in totaal bijna 42 miljoen euro subsidie aanvragen.

Het budget wordt verhoogd omdat bijna het gehele subsidiebedrag dit jaar aangevraagd is. Verenigingen van Eigenaren en huiseigenaren die twee of meer energiebesparende maatregelen nemen kunnen deze subsidie aanvragen. Voorbeelden van deze maatregelen zijn bijvoorbeeld het isoleren van het dak en van de spouwmuur of gevelisolatie en hoogrendementsglas. Wel wordt er vanaf volgende maand maximaal 20.000 euro subsidie uitgekeerd met huishouden waar er eerst geen maximumbedrag gesteld werd.

Huiseigenaren profiteren

De verdeling van de subsidie over 2017 is erg positief voor huiseigenaren. Zo is bijna 36 miljoen euro van de subsidie beschikbaar voor hen, tegenover 6 miljoen euro voor de VvE’s. Genoeg mogelijkheden dus om jouw woning nog aantrekkelijker voor jezelf te maken. Profiteer nu de subsidie nog bestaat van een fijnere constante temperatuur in huis door bijvoorbeeld overal dubbelglas te laten plaatsen en door de isolatie te verbeteren.

Andere wijziging subsidie voor duurzame energie

Per 1 januari 2017 verandert er nog meer: De aanvraagtermijn van de “Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) wordt namelijk verlengd. Dit is een subsidie voor bijvoorbeeld pelletkachels en zonneboilers. Vanaf volgende maand kan er binnen zes maanden na installatie van het apparatuur subsidie teruggevraagd worden, dit jaar was deze periode maar drie maanden. De verlenging van deze aanvraagtermijn komt door een brief waarin de Vereniging Eigen Huis hierop aandrong.

Duurzame kerst

In de kerstperiode staat er bij veel mensen thuis erg veel verlichting aan, extra energie die verbruikt wordt dus. Toch kan je ook tijdens deze periode besparen op de energiekosten door bijvoorbeeld Ledverlichting te kiezen voor in de boom en in de tuin. Een andere manier om te profiteren van een lagere energierekening is door het overstappen van energieleverancier. Op www.EasySwitch.nl/energie/vergelijk-energie/ vergelijk je energie van alle energieleveranciers. Gemiddeld is er een jaarlijkse besparing mogelijk tot bijna 400 euro. Profiteer van de energie aanbiedingen op www.EasySwitch.nl en begin direct met besparen. De vergelijking is 100% onafhankelijk en wordt gedaan op basis van jouw adres en verwachte energieverbruik.