Elektrische terrasverwarming

Zit u in de zomer graag lang buiten? Of wilt u buiten een feestje geven, maar heeft u weinig zin om in de kou te staan? Dan kan een elektrische terrasverwarmer een uitkomst zijn. Deze terrasverwarming geeft de juiste hoeveelheid warmte af, zodat u ’s avonds nog lekker lang buiten kunt zitten. Tevens is een dergelijke verwarming erg geschikt als u in een tent een feestje geeft. Er bestaan verschillende varianten terrasverwarmers, waar in dit artikel wat dieper op ingegaan wordt.

Diverse modellen terrasverwarmers

Er zijn zwel staande- als tafelmodellen verkrijgbaar. De staande terrasverwarmer is meestal tussen de een á twee meter hoog. Het tafelmodel is maximaal een halve meter en is geschikt voor op tafel. Het voordeel is dat deze gemakkelijk te verplaatsen is. Het staande model geeft echter meer warmte af dan het tafelmodel. Dan is er ook nog de heater die opgehangen kan worden. Deze wordt ook wel het parasolmodel genoemd. Deze is aan de parasol of aan de muur te bevestigen. Een muurmodel is vaak niet geschikt voor de parasol. Deze kan te heet worden.

Elektrische of gas terrasverwarmer

Naast de diverse modellen, hebt u ook nog de keuze uit elektrische terrasverwarmer of op gas. Deze laatste werkt op propaan- of butaangas. De gasfles kan in de voet van de terrasverwarming geplaatst worden. De gasfles is dan niet meer zichtbaar. De elektrische variant is duurder in aanschaf. Echter wordt dit uiteindelijk gecompenseerd door een hoger rendement. De elektrische heater is goedkoper in gebruik dan gas.

Hoe werkt terrasverwarming?

Terrasverwarmers werken met een infraroodlamp. De stralen hiervan zijn niet zichtbaar, maar wel voelbaar. De omgevingstemperatuur wordt verhoogd, waardoor een fijne gevoelstemperatuur wordt gecreëerd. Het vermogen van de heater is belangrijk. Hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte de terrasverwarmer afgeeft. Zet de terrasverwarmer op een plek uit de wind, anders heeft het geen zin. Een groot oppervlak verwarmen? Dan is het raadzaam om meerdere terrasverwarmers te gebruiken.