Isolerend glas: binnen lekker warm

Wil je de warmte in huis houden? Bekijk dan eens wat isolatieglas kan doen. Door je huis te voorzien van isolatieglas bespaar je op je energie rekening, wordt het woon comfort in huis een stuk hoger en wordt de geluidsoverlast minder.

Hoogrendementsglas ofwel HR+, HR++ en triple glas

Enkel glas mag eigenlijk niet meer voorkomen in woningen. Tot voor kort was dubbel glas de standaard maar tegenwoordig is hoogrendementsglas gewild omdat het veel meer isolatiewaarde heeft. Triple glas, met drie isolatielagen, heeft de hoogste isolatiewaarde en standaard hoogrendementsglas heeft de minste isolatiewaarde. Nu is de meest geplaatste glassoort HR++ vanwege de aanschafprijs die beduidend lager is als de aanschafprijs van Triple glas. Maar door de hogere isolatiewaarde van triple glas bespaar je wel meer op je energie rekening.

Is jouw woning geschikt voor HR+++ glas

Helaas is niet iedere woning in Nederland geschikt voor het plaatsen van HR+++ glas. Dit heeft te maken met het type kozijn. Glasservice Direct kan je goed adviseren en je ontvangt van dit gratis advies een vrijblijvende offerte. Wanneer je de kozijnen van je huis moet laten vervangen dan raden wij je aan om het glas direct te laten vervangen door triple glas. Zo krijg je de beste isolatie voor je huis maar triple glas zorgt ook voor waarde vermeerdering van je huis.

Zo werkt het

In bestaande kozijnen kan isolatieglas snel en eenvoudig worden aangebracht. Het plaatsen van nieuwe kozijnen met triple glas duurt ongeveer een dag. Alleen wanneer je veel ramen hebt en alle kozijnen laat vervangen duurt het wat langer. Wanneer je houten kozijnen hebt en ze ook moet laten schilderen duurt dit ook een paar dagen. De muren van je huis blijven in tact bij het vervangen van de kozijnen. Het werk gebeurt voor het grootste gedeelte van buitenaf. Glasservice Direct kan al aan de slag zodra je de vensterbank leeg hebt en de meubels aan de kant schuift.