Lees hier alles over het verhuizen van senioren

Wanneer je vader of moeder al op leeftijd is (of beide ouders al op leeftijd zijn), maar toch moet(en) verhuizen, komt daar heel wat bij kijken. Het spreekwoord ‘oude bomen verplant men niet’ bestaat niet voor niets. Voor een oudere is verhuizen een stuk lastiger dan voor iemand dat nog in de bloei van zijn leven is. Naast alle regelzaken, kunnen er ook nog eens emoties bij een seniorenverhuizing kijken. Ouderen passen zich moeilijker aan veranderingen aan, dus is het handig als hen zoveel mogelijk uit handen te nemen. Dit blog geeft meer inzicht in wat er allemaal komt kijken bij de verhuizing van iemand die al op leeftijd is.

Stel je ouders gerust en bied aan om te helpen
Voor ouderen is een verhuizing een hele ondernemen. Zeker wanneer ze zelf al te kampen hebben met gezondheidsklachten of dementie, kan een verhuizing veel stress opleveren. Bereid je ouders daarom goed voor op de verhuizing en bied aan om te helpen. Je kunt daarbij natuurlijk ook zelf hulp inroepen. Het is niet niets om je vader en/of moeder naar een nieuwe woonplek te begeleiden.

Zoek een specialist in het ontruimen van woningen
Wanneer senioren gaan verhuizen, gaan ze vaak naar een verzorgingshuis, verpleeghuis of seniorenwoning. Deze woningen zijn vaak klein van stuk, waardoor niet de hele inboedel kan worden meeverhuisd. Ga daarom op tijd met je ouder(s) rond de tafel zitten om af te spreken welke spullen er mee gaan. Overleg ook goed wat er moet gebeuren met de spullen die niet mee kunnen en leg dit vast. Vaak kunnen spullen die niet mee kunnen verhuizen, alsnog worden ondergebracht bij familieleden of buren.

We raden aan om een bedrijf te zoeken dat is gespecialiseerd in woningontruimingen. Zij kunnen je door dit hele proces begeleiden. Meestal hebben dit soort partijen ook verhuisdiensten. Ook kunnen zij je advies geven over het eventueel opslaan en veilen van inboedel die niet mee kan naar de nieuwe woning. Voor veel mensen bied het veel rust wanneer zo’n partij hen werk uit handen kan nemen.

Bedenk je wat er allemaal bij de verhuizing van een oudere komt kijken
Er komt veel kijken bij een seniorenverhuizing. Hieronder lees je vast een korte opsomming:

* Spullen moeten worden uitgezocht en ingepakt
* Het kan zo zijn dat er opslag geregeld moet worden
* Je moet op zoek naar een partij die de woning ontruimt en de spullen verhuist

Je leest het goed, dit lijstje heeft maar drie stappen! Je kunt er zelfs voor zorgen dat je maar één stap hoeft te ondernemen. Dat is namelijk het inschakelen van de woningontruimers. Zij zijn bereid om ook de dozen in te pakken en opslag te regelen. Zo hoef je zelf niets meer te regelen en nemen zij de hele verhuizing over.

Zoek een bedrijf dat woningen kan ontruimen
Heb je een bedrijf gevonden dat alle diensten aanbied die je zoekt? Maak dan een afspraak om deze partij de verhuizing op te laten pakken. De woning zal dan worden ontruimd en wordt tevens bezemschoon achtergelaten. De spullen worden voor je ouders verhuisd, zodat jij en je ouders niet zelf hoeven te sjouwen met zware spullen. Zoek nu een specialist in woningontruiming, zodat je ouders geen omkijken meer hebben naar hun verhuizing!

Bron: https://www.tpc-logistics.nl/verhuizen/senioren/