Loodgieter Tips – 5 Dingen om naar te Kijken wanneer je een Loodgieter Inhuurt

Gebruik maken van de diensten van een loodgieter kan best duur uitvallen. Wanneer je er één moet inhuren in geval van nood, kunnen ze vaak niet zo bekwaam zijn als verwacht en je achter laten met een onopgeloste, of nog slechtere situatie als voorheen, en ook een grote rekening. Bekijk deze vijf tips om een goede loodgieter te vinden die je niet achterlaat met een nat probleem en een lege portemonnee.

  1. Is de loodgieter verzekerd?

Denk er niet eens aan om een loodgieter in te huren die niet actief ten minste 500,000 Euro Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering heeft. Er kan veel misgaan tijdens het werken aan verschillende loodgieter klussen, en je wilt niet opgescheept zitten met dure reparaties of een rechtszaak. Een betrouwbare loodgieter zal geen problemen hebben om een kopie van zijn verzekeringspapieren te laten zien.

  1. Is de loodgieter gecertificeerd?

Vele staten vereisen dat een loodgieter een certificaat heeft, en je kunt tijdens je onderzoek erachter komen of het nog actueel is door te bellen of online te gaan.

Sommige mensen doen loodgietersklussen als bijbaan voor extra inkomsten zonder daarvoor gecertificeerd te zijn. Dat is nogal een risico die je neemt met je huis én je bankrekening. Loodgieters zonder certificaat zijn misschien goedkoper op korte termijn, maar ze kunnen je gemakkelijk vele malen de kosten van een goede, legitieme loodgieter kosten uiteindelijk.

  1. Heeft de loodgieter aanbevelingen?

Je kunt aanbevelingen aanvragen. Een paar minuten om rond te bellen naar de mensen die de diensten van de loodgieter hebben gebruikt is de tijd en moeite waard voor je gemoedsrust.

  1. Wat brengt de loodgieter in rekening?

Vraag niet alleen hoeveel de loodgieter in rekening brengt, maar ook hoe ze dat doen. Vele loodgieters nemen ook de reistijd van huis of werk naar jouw huis op in de rekening. Velen verhogen ook de prijzen van materialen die ze kopen om je probleem op te lossen. Vraag ook naar betaling in termijnen.

  1. Garandeert de loodgieter het werk?

Het is altijd het beste om een loodgieter te vinden die ervaren én verzekerd genoeg is om het werk te kunnen garanderen. Het is niet zo moeilijk om een pijp stuk te slaan, een slechte zegel te plaatsen, enz. en je wilt niet een fikse prijs betalen om hetzelfde probleem voor een tweede keer op te lossen.

De juiste vragen stellen wanneer je een loodgieter inhuurt kan je een betrouwbare vakkundige aanleveren die je huis in een betere staat achterlaat dan dat ze het vinden.

Online op zoek naar een Loodgieter in Amsterdam om je afvoer- en rioleringsproblemen op te lossen?
Neem dan contact op met de vakkundige loodgieters bij https://loodgieter.mobi/, wij bieden volle service 24 uur per dag!
Wij specialiseren in Afvoerreiniging, Rioolreiniging, WC-reparaties, Douches, Baden, Wasbakken & Toiletten, Boiler Installatie & Service.