Prettiger wonen met kruipruimte-isolatie

Een prettig woonklimaat is erg belangrijk. Dit kunt u doen door de verwarming hoger te zetten, maar als een woonruimte niet goed geïsoleerd is, zal een huis vochtiger zijn. Hierdoor zal de vloer koud aanvoelen en is het klimaat alsnog niet zoals u wilt. Een goede isolatie zorgt er dus voor dat er wel een prettig woonklimaat is. Het is wellicht niet het eerste wat in u opkomt, maar het isoleren van de kruipruimte is een van de belangrijkste ruimtes om te isoleren. Waarom de kruipruimte isoleren?

Vloeren zullen niet meer koud zijn

Met name vloeren van de begane grond voelen vaak koud aan. In dit geval is de kruipruimte – de ruimte die onder een woning zit – over het algemeen niet goed geïsoleerd. De kou wordt veroorzaakt door het feit dat deze ruimte vochtig is. Dit vocht verdampt en condenseert, en gaat vervolgens naar de onderkant van de vloer. Een klam en koud gevoel is hiervan het minder prettige resultaat. Dit kan echter worden opgelost door de kruipruimte te isoleren. De vloer zal hierna niet meer koud aanvoelen en eventuele vochtproblemen worden automatisch verholpen.

Geen last van schimmels en een vochtig huis

Het vocht van de kruipruimte kan door het hele huis trekken, waardoor een huis in zijn geheel vochtiger en kouder aan zal voelen. Een ander nadeel is dat het schimmel kan veroorzaken. Niet alleen in de kruipruimte zelf, maar ook in onder andere de muren van het huis. Dit is niet goed voor de gezondheid, zowel van de muren als van uzelf. Door middel van kruipruimte-isolatie kunt u ervoor zorgen dat er geen schimmelvorming zal zijn. Het leefklimaat wordt hierdoor sterk verbeterd.

Kruipruimte-isolatie voorkomt warmteverlies

Wanneer een huis niet goed is geïsoleerd, zal er veel warmte verloren gaan. Dit betekent dat er meer gestookt moet worden, met een hogere energierekening als gevolg. Een betere isolatie houdt warmte vast en zorgt er dus voor dat hier verandering in wordt gebracht. Dit scheelt uiteindelijk flink in de energiekosten, waardoor de investering relatief snel terug te verdienen is.