Redenen om niet naar het buitenland te verhuizen

Bijna elk mens heeft er wel eens aan gedacht om naar het buitenland te verhuizen. En waarom ook niet? Alles lijkt daar beter. In dit artikel geven we je een aantal reden om juist niet naar het buitenland toe te verhuizen maar lekker in het oude en vertrouwde Nederland te blijven.

 

Nederland is niet zo slecht als je denkt

Iedereen heeft recht op onderwijs, de meeste mensen kunnen gewoon doorstuderen. Je bent verzekerd. Het kraanwater is veilig. Er is openbaar vervoer waar je op kunt rekenen. Over het algemeen is het ’s nachts op straat veilig. Er is niet overdreven veel criminaliteit. Het is een best normaal land.

 

Heimwee

Iedereen heeft heimwee. De ene misschien al na twee weken, de ander misschien na 5 maanden. Je hebt ook de keuze niet meer om je familie en vrienden elke week te zien, eerder een keer in het half jaar. Hoe verder weg je verhuisd bent, hoe minder je die familie en vrienden ziet. Het is nou eenmaal de keuze die je maakt.

 

Het kost veel tijd

Het is niet zomaar even een koffer inpakken en het vliegtuig nemen naar Spanje. Nee, je moet van tevoren allerlei dingen regelen. Je huis moet verkocht worden, je spullen moeten opgeslagen worden of ook worden verkocht. Je moet je baan opzeggen, je moet een nieuwe baan vinden. Je moet nieuwe verzekeringen regelen. Een verblijsvergunning (sommige landen). Een nieuw huis, een nieuwe vriendengroep, een nieuwe dokter en ga zo maar door.

 

Kortom, denk er goed over na of jij echt naar het buitenland wil wonen? Ben je erover uit dat je het écht wil. Ga dan bijvoorbeeld eens 2,5 maand naar het land van bestemming om vast een baan te zoeken en te leven als een local. Want verhuizen naar het buitenland is niet alleen een vakantie. Voor meer wonentips kijk eens op extrawonen of woonnu. Misschien is alles wat je nodig hebt gewoon een verbouwing!