Schuifdeurkasten

Bij gebrek aan een inlooplast is een schuifdeurkast dé ideale kledingkast voor elke slaapkamer. Praktisch en mooi kan een schuifdeurkast een hele slaapkamer een prachtige afwerking geven. Door de schuifdeuren zijn de kasten erg handig in gebruik, doordat ze veel opbergruimte bieden, en zelf geen openslaande deuren hebben. Daardoor heeft een schuifdeurkast minder plaats nodig. Heb je een kleine slaapkamer, dan kan een schuifdeurkast uitkomst bieden.

Op maat gemaakt, naar ieders wens
Maatwerk is meestal de beste oplossing om de ruimte van een slaapkamerwand maximaal te benutten. Je kunt kiezen uit veel soorten schuifdeurkasten, die tegenwoordig bijna allemaal gebruiksvriendelijk zijn. Bijvoorbeeld de zogenoemde draai- en vouwdeuren en/of zweefdeuren. In de meest uiteenlopende uitvoeringen zijn schuifdeurkasten te vinden. Denk daarbij aan de verschillende schuifsystemen voor de deuren. Rails worden bevestigd onderaan de kast met wieltjes, maar je kunt ook kiezen om de rails bovenaan de kast te bevestigen, zodat de deuren blijven hangen als het ware. Het zorgt tevens voor minder stof als je de rails bovenin bevestigd. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, maar een schuifdeurkast op maat biedt nog veel meer mogelijkheden. Je kunt de kledingkast, bijvoorbeeld laten uitrusten met verlichting. Boven je kast en/óf in de kast. Verder kun je spiegels binnen in de kast hangen, of op de schuifdeuren, je kunt ook gebruik maken van kastdeurdempers, voor het langzaam sluiten van je lades in de kast, of schuiven van de deuren.

Voordelen van een schuifdeurkast
De voordelen van een schuifdeurkast zijn groot:

  • Bijna allemaal gebruiksvriendelijk
  • Geschikt voor alle ruimtes, juist voor kleinere
  • Biedt genoeg opbergruimte, kleding, maar ook beddengoed, handdoeken en papierwerk kun je opbergen in de kast
  • In vele soorten, maten en kleuren
  • Vriendelijk in onderhoud
  • Lopen veel minder vast dan gewone kasten
  • Zijn betaalbaar: goedkoper dan zweefdeuren, duurder dan draaideuren
  • Kan helemaal naar wens op maat worden gemaakt in elk design, bijvoorbeeld: grenen,
    vuren of stalen en nog veel meer materiaalsoorten

Een schuifdeurkast past in vrijwel elk interieur. Niet alleen functioneel, maar ook mooi om te zien, kan een schuifdeurkast een echte eyecatcher zijn. Heb je een schuine wand? Geen probleem. Een schuifdeurkast kan exact op maat worden gemaakt, door middel van een 3 D tekening kan de gewenste kast gerealiseerd worden! Zo heb je zelfs de schuine wand goed benut met een kast op maat.