Tips om te verhuizen met slechte weersomstandigheden

Het is natuurlijk het beste om te gaan verhuizen met mooi weer. Maar helaas is het weer soms onvoorspelbaar en kunnen er slechte weersomstandigheden zijn. Helaas kun je dan niet de hele verhuizing afzeggen en moet je het door laten gaan. Toch kun je tijdens de slechte weersomstandigheden met de juiste tips toch gaan verhuizen. De makelaar uit Roosendaal geeft jou de juiste tips om dat te doen, zodat het verhuizen tijdens slechte weersomstandigheden.

 

Altijd up-to-date

De slechte weersomstandigheden hoeven niet heel de dag zo te zijn. Zo heb je af en toe pieken en ook momenten waar je helemaal geen last van hebt. Het is belangrijk om heel de week het weer in de gaten te houden zodat jij straks het perfecte verhuismoment vindt. Het verhuizen wordt een stuk makkelijker op het juiste moment van de week. 

 

Onnodig

Slechte weersomstandigheden komen vaak voor in de herfst en winter. In die periode heb je de zomerspullen vaak ook niet nodig. Daarom is het verstandig dat je voor het inpakken de zomerspullen sorteert van de winterspullen. Je hebt dan namelijk minder mee te nemen, wat uiteindelijk heel veel moeite bespaart. Die spullen die je dus niet nodig gaat hebben in de winter kun je bijvoorbeeld tijdelijk opslaan in een opslagruimte. Zo staan die niet in de weg tijdens een drukke verhuizing. Mocht je klaar zijn met de verhuizing dan kun je daarna nog tijd nemen om de spullen in je nieuwe huis te plaatsen.

 

Goed inpakken

Als je eenmaal je oude huis hebt verkocht na een succesvolle bezichtiging dan kun je alles gaan inpakken. Dat moet je bij slechte weersomstandigheden extra goed doen omdat de kans op ongelukken veel groter is dan normaal. Zorg dus voor extra veel bubbeltjesplastic. Zo voorkom je dat de breekbare spullen niet kapot vallen en vriezen. Mocht er toch iets kapot gaan dan heb je een goede smoes om te gaan winkelen. Onder de breekbare spullen valt ook het elektronica. Door de kou kan het gebeuren dat er condensatie schade ontstaat. Dat kun je voorkomen door er handdoeken omheen te doen en ze te laten opwarmen voor gebruik. Zo kun je uiteindelijk toch snel en makkelijk verhuizen.