Tips voor een gezelligere slaapkamer

De slaapkamer heeft een functie en daardoor over het algemeen een praktische invulling. Maar toch wil je ook dat de kamer fijn is om in te zijn en gezellig oogt. Wat is er nou fijner dan wakker worden op je heerlijke boxspring in een fijne slaapkamer met de perfecte sfeer? In dit artikel geven we je tips over hoe je de slaapkamer gezelliger kan maken, en jouw boxspring ook natuurlijk! .

Het bed

Over het algemeen is het bed het meest in het oog springende van de slaapkamer. Zorg ervoor dat het bed er mooi uit ziet. Of dit nou een boxspring, hemelbed of waterbed is. Kies bijvoorbeeld voor een hoofdbord als je een vrij simpel bed hebt of maak het verschil met de nachtkastjes naast je bed. Het is ook belangrijk wat er op je bed ligt. Het dekbedovertrek draagt bij aan de algehele uitstraling van de slaapkamer en is makkelijk te veranderen.

Verlichting en accessoires

Vooral in de donkere maanden in de winter wil je graag een knusse sfeer in de slaapkamer. Door slim met verlichting te spelen krijg je dit voor elkaar. Gebruik bijvoorbeeld meerdere kleinere lampen dan een enkele grote lamp. Een slaapkamer wordt al snel gezelliger wanneer er decoratie en accessoires wordt aangebracht. Kies voor extra kussen op je boxspring of kleden op de grond. Een schapenvacht geeft al snel een gezellige uitstraling en is ook nog eens lekker om op te stappen als je uit bed gaat. Door het gebruik van accessoires kan je extra kleur toevoegen aan je slaapkamer. Ga voor kleuren die bij het materiaal van je boxspring passen of voor de kleuren op het dekbedovertrek.

De televisie

Veel mensen hebben een televisie op hun slaapkamer. Het is ook fijn om lekker warm in bed nog even naar de televisie te kijken. Helaas zit de televisie er niet gezellig uit. Zorg ervoor dat de televisie niet in het zicht staat wanneer je de kamer betreedt. Probeer hem op een manier te verstoppen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook boxsprings met de mogelijkheid om de televisie in het voeteneind weg te werken.