Tuinmaterialen, van sierbestrating tot blokhut

Het juiste gebruik van tuinmaterialen is belangrijk om de gewenste sfeer te krijgen. En ook hier is genoeg om over na te denken. Wordt het een blokhut of een tuinhuisje, een gewone tuinbestrating of sierbestrating, welke tuinverlichting, komen er speeltoestellen, een zand bak, welk tuinmeubilair. Er is op dit gebied een gigantisch aanbod beschikbaar voor iedereen. Door de juiste tuinmaterialen te combineren kunt u tot schitterende resultaten komen. Surf op het WWW en ontdek de nieuwe trends, materialen en ecologische oplossingen voor de nieuwe manier van tuinaanleg.

Sierbestrating

Een van de meest bekende soorten materiaal voor in uw tuin is sierbestrating of gewone tuin bestrating. Sier bestrating geeft net dat kleine beetje extra aan uw tuin. Er zijn verschrikkelijk veel soorten sier bestrating verkrijgbaar. In de eerste plaats is het noodzakelijk en praktisch delen van de tuin te verharden. b.v. een terras. Naast de gebakken en gegoten stenen zijn er diverse grint en split soorten bie gebruikt kunnen worden. Misschien is sierbestrating wel het populairste van alle tuinmaterialen als het aan komt op versiering van de tuin.

Blokhutten en tuinhuisjes

Niet alleen leuk maar vooral praktisch om te plaatsen is een blokhut of een tuinhuisje.. De huisjes zijn in vele maten en vormen verkrijgbaar en in de meeste tuinen is er wel een geschikt hoekje voor. Veel blokhutten worden gemaakt van Zweeds vurenhout. Een aantal bekende merken van Zweedse blokhutten zijn:Den Buizerd, Universo, Lugarde, Kiminai en Hillhout

huisjes zijn in verschillende diktes beschikbaar, te weten: 19 mm, 28 mm, 40 mm, 44 mm en 58 mm. Het gaat hier dan natuurlijk om de dikte van de houten planken die een bepaalde isolatie en stevigheid vertegenwoordigen en de basis vormen van uw blokhut of tuinhuisje. Als tuinmaterialen zijn tuinhuisje uitstekend geschikt om de hele simpele reden dat ze doorgaans van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Enig onderhoud is dus wel noodzakelijk om het hout te beschermen tegen weersinvloeden als regen en sneeuw.

Speeltoestellen

Als u kinderen heeft vindt u het misschien wel leuk dat uw kinderen kunnen spelen op een speeltoestel in uw eigen tuin. Denk bij een speeltoestel dan aan een schommel of wipwap of misschien zelfs wel een klim en klauter huis. Die vallen in ieder geval allemaal onder de mogelijkheden. Speeltoestellen net als de tuinhuisjes te verkrijgen in allerlei soorten, maten en materialen. Dit hoeft dus nooit een probleem te zijn. Het wel raadzaam om bij sommige speeltoestellen of gras of rubberen matten aan te brengen zodat als er iemand van het toestel valt dat die zich niet al te veel pijn doet.

Tuinverlichting

Tuinverlichting kan praktisch zijn en een hoge sierwaarde hebben. Voor het aalteggen van een tuin is het belangrijk diverse elektra aansluit punten te realiseren. Met verschillende soorten verlichting kunt u een ongelooflijk mooi effect op uw tuin toepassen. U kunt dankzij verlichting kiezen voor een bepaalde sfeer of vorm in uw tuin. U kunt bijvoorbeeld uw pad in de tuin verlichten of juist de rand van het grasveld, bloemenperk of een bepaalde hoek. Afhankelijk van het jaargetijde kunt u er bijvoorbeeld ook uw tuinhuisje verlichten of kerstverlichting aan te brengen in uw tuin (afhankelijk natuurlijk van het feit of u dat wilt of niet).

Tuinmaterialen moet u kiezen. Door te lezen en te kijken op internet en bij tuincentra, door het volgen van TV programma’s etc. Nieuwe trends zijn overal te vinden bij de diverse adverteerders op deze site.