Waar kan een meubelmaker je bij helpen?

 

Een meubelmaker is een echt ambachtelijk beroep en wordt al duizenden jaren beoefend. Tegenwoordig worden ontzettend veel meubels in grote aantallen door fabrieken geproduceerd waardoor deze vaak goedkoper zijn dan die meubels die door een meubelmaker zijn gemaakt. Toch zijn er nog steeds veel mensen die een beroep doen op een meubelmaker, aangezien er ook een aantal voordelen aan vast zitten. Maar waar kan een meubelmaker je precies van dienst mee zijn? Anselm Oome een meubelmaker in omgeving Tilburg vertelt er wat meer over. 

Losse meubels

Dit spreekt natuurlijk voor zich, meubelmakers kunnen allerlei meubels op maat maken, waardoor er aan hele specifieke eisen en wensen van de klant gehouden kan worden. Zeker bij losse meubels heeft men bepaalde wensen en eisen, denk maar eens aan gebruikt materiaal en bepaalde maatvoeringen. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden en keuzes om kant en klare meubels te kopen, soms is een meubelmaker toch echt de enige oplossing. Meubelmakers kunnen in principe alle meubels maken, van kasten tot tafels en van banken tot stoelen. Maar ook deuren en open haardmeubels behoren tot de mogelijkheden. 

Hele interieurs

Een groot deel van de werkzaamheden van meubelmakers is ook het ontwerpen en maken van hele interieurs. Grote voordelen hiervan zijn dat je er zo zeker van kan zijn dat alles goed bij elkaar past en dat alles van dezelfde kwaliteit is. Dit is aantrekkelijk voor mensen die een huis aan het bouwen zijn en voor mensen die een grote renovatie van plan zijn. Ook bedrijven maken hier vaak gebruik van, omdat er hier heel precies gewerkt kan worden en omdat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van maatvoering. Omdat bedrijven dit vaak door één bedrijf laten doen is het prijstechnisch vaak aantrekkelijk, ook dat alles op elkaar afgestemd is is een groot voordeel. 

Keukens/badkamers

Meubelmakers kunnen je ook helpen bij het maken en inrichten van badkamers en keukens, maar ook bijvoorbeeld slaapkamers. Het precies op maat kunnen maken is een groot voordeel voor veel klanten, verder kan er heel specifiek gekeken worden naar materialen, kleuren en naar wat voor apparatuur er in gebouwd moet worden. Verder krijg je door een 3D ontwerp al snel een realistisch beeld van hoe het eruit zal komen te zien, waardoor je kan zien of alles geheel naar wens of dat je nog iets wilt veranderen.