Waar let ik op bij het kopen van een bubbelbad?

 

Het baden in een bubbelbad is voor veel mensen een momentje om jezelf te verwennen. Het geeft de gelegenheid om je gedachten ergens anders te plaatsten  na een drukke stressvolle week. Allen nu is de vraag welk bubbelbad past het beste bij mij? Er zijn een aantal factoren waarop je kan letten om tot de juiste keuze te komen bij een bubbelbad kopen.

De vorm

Je bent bij het plaatsen van een bubbelbad natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je hebt. Hierbij het kiezen van de vorm van het bubbelbad cruciaal. Als je genoeg ruimte hebt kun je uiteraard elke vorm kiezen die je wilt, maar heb je niet al te veel ruimte dan is het kiezen van de vorm behoorlijk bepalend. Je kunt namelijk uit meerdere vormen kiezen dan de rechthoekige vorm. Een kwartrond bubbelbad is bijvoorbeeld ideaal wanneer je erg weinig ruimte over hebt in je badkamer. Deze oplossing zorgt ervoor dat je nog gewoon normaal doorgang kan vinden in je badkamer.

De plaatsing

Net als de vorm is ook de plaatsing afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is. Er zijn ook vrijstaande baden die zo geplaatst kunnen worden. Zo een vrijstaand bad neemt wel meer ruimte in beslag dan een ander bad. Niet alleen letterlijk maar ook visueel. Een bad moet altijd voldoende ruimte hebben zodat het niet wegvalt bij alle andere elementen van de badkamer.

Bubbelbad voor één of twee personen

Als laatste is het belangrijk om het formaat goed in beeld te brengen. Er zijn bubbelbaden voor 1 persoon. Deze nemen weinig ruimte in beslag en past dus gemakkelijk in de gemiddelde badkamer. Dit is uiteraard wel minder comfortabel om met twee personen er gebruik van te maken. Er zijn ook bubbelbaden voor twee personen. Deze zijn uiteraard een stuk groter en kunnen soms door meer dan twee personen gebruikt worden. Het gevolg van een groter bubbelbad is dat er automatisch ook meer water verbruikt gaat worden waardoor ook de kosten voor het gebruik zullen gaan stijgen.