Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Tegenwoordig hebben heel veel mensen kunstgras in hun tuin en dat is eigenlijk ook helemaal niet zo gek. Iedereen wil namelijk een mooi gazon hebben, maar het onderhoud van zo’n mooie tuin is nogal veel werk. Onze levens zijn namelijk gevuld met allerlei verplichtingen, dus schiet het onderhouden en netjes maken van onze tuin er algauw bij in. Kunstgras aanschaffen is dan een goede oplossing om toch te kunnen genieten van een mooi en groen gazon in onze tuin, zonder dat je meteen verplicht bent tot het onderhouden ervan. Veel mensen twijfelen echter nog of ze wel kunstgras zouden moeten nemen. Vragen als “Ziet het er niet nep uit?”, “Wat gebeurt er met de uitstraling van mijn tuin?” en “Kost het echt zo weinig onderhoud?” komen dan in je op. In dit artikel gaan we antwoord geven op deze vragen en we zullen je erbij vertellen wat de voordelen van kunstgras zijn.

Zelf kunstgras leggen of overlaten aan een professional?

Je kunt prima zelf kunstgras aanleggen, maar dit vergt wel een beetje handigheid en ervaring. Verder is het best een fysiek intensief en zwaar klusje, dus het aanleggen van kunstgras vraagt veel van je lichaam. Heb je hier geen zin in of kun je dit niet aan? En wil je zeker weten dat je tuin er echt mooi netjes en strak uit komt te zien? Kies er dan voor om het kunstgras leggen uit te besteden aan een professional. Je bent gegarandeerd van een mooi en strak resultaat als je kunstgras laat leggen door een expert.

Geen gedoe met maaien

Misschien is het grootste pluspunt van kunstgras wel dat je het nooit hoeft te maaien. De meeste mensen hebben namelijk een grafhekel aan grasmaaien. Het is niet alleen erg tijdrovend, maar ook een uitdaging voor je fysieke toestand. Als je bijvoorbeeld slecht ter been bent, dan gaat dat helaas niet samen met het onderhouden van je gazon. Niet getreurd, want met kunstgras kan iedereen blijven genieten van een mooi stukje gazon! Kunstgras hoef je namelijk nooit te maaien en is verder bijna onderhoudsvrij. Het is alleen wel belangrijk dat je de kunstgrasmatten regelmatig doorkamt om overtollige blaadjes en ander tuinafval te verwijderen.

Net echt gras

Als je kunstgrasmatten van goede kwaliteit koopt, dan zul je merken dat deze bijna niet van echt gras te onderscheiden is. Vaak zien kunstgrasmatten er zelfs nog beter uit dan echte en natuurlijke grasmatten! Echt gras wordt immers beïnvloed door het weer en de jaargetijden die op dat moment heersen. Lange periodes vol droogte en geen regenval kunnen grasmatten helemaal uit laten drogen, maar extreme kou komt echt gras ook niet ten goede. Bij kunstgras heb je deze problemen niet, want kunstgrasmatten geven je tuin een natuurlijke uitstraling en je gazon ziet er altijd stralend mooi uit!

Kunstgras is perfect voor als je een gezin met (jonge) kinderen hebt

Kunstgras is steeds populairder geworden bij gezinnen met jonge kinderen. Dat is ook helemaal te begrijpen, want kunstgras is lekker zacht en dus is het de perfecte ondergrond voor kinderen om veilig op te kunnen spelen. Met kunstgras heb je extra bescherming als kinderen bijvoorbeeld vallen. Kinderen vermaken zich echt in een tuin waar ze lekker vrij en veilig rond kunnen rennen. Beter kan het niet zijn in je tuin!