Wat zijn de voordelen van plissegordijnen?

Plisse gordijnen kunnen een fijn bijkomend element vormen in je interieurvormgeving. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid. In feite kun je er de meeste mogelijkheden mee vinden. Elke venster kun je er mee mooi mee maken.
Ze hebben enkele voordelen waardoor huiseigenaren ze veelvuldig kiezen. Hieronder vind je enkele voordelen van plisse gordijnen.

• Ze hebben een unieke eigentijdse stijl die bij elk venster past, of het nu groot of klein is. In tegenstelling tot vouwgordijnen en rolgordijnen, die bijzonder goed passen bij grote ramen, passen plisse gordijnen ook bij kleine vensters in appartementen.
• Een ander voordeel is dat men de lichthoeveelheid ermee kan beheren, zoals men wil. Zo wordt ook de warmte in de kamer geregeld zonder de brandende zon binnen te laten. Ze sluiten het daglicht wel niet helemaal buiten zoals verduisteringsgordijnen doen en dus zal de kamer zelfs als de plisse gordijnen neergelaten zijn , toch nog helder zijn.
• Ze zijn eveneens voorradig in een grote keuze aan kleuren en patronen. Tegenover verduisteringsgordijnen, die meestal enkel in donkere kleuren bestaan, heb je bij plisse gordijnen een schijnbaar eindeloze keuze aan kleuren.
• Evenzo wordt er een grote variëteit aan materialen gebruikt in plisse gordijnen. Men kan kiezen van stoffen jaloezieën tot kunststoffen exemplaren.
• Ze zijn ook goedkoper. Normaal kosten ze minder dan rolgordijnen en vouwgordijnen.
• Er zijn plisse gordijnen op de markt zowel met een lint als zonder lint of met afstandsbediening. De versie zonder lint vraagt eenvoudig onderhoud en kan zelfs door kinderen worden bediend.
• Het kan op maat besteld worden, zo kun je hetzelfde bestellen dat voor de verschillende venster passen. Zo’n jaloezieën zien er goed uit zowel bij grote als kleine vensters.
• Omdat deze jaloezieën uit één laag bestaan zijn ze niet zwaar. Deze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar enkelvoudig gelaagde jaloezieën.

Als je vaak graag de kleur van je wanden en je interieur vernieuwt, kun je kiezen voor plisse gordijnen in een neutrale kleur. Sommige filteren de schadelijke UV-stralen en beletten ze binnen te komen.