Zet dieven in de spotlight!

Het is wel het laatste waar je op zit te wachten: inbrekers in jouw huis. Je moet er toch niet aan denken dat wildvreemden tussen al jouw waardevolle spullen lopen te neuzen en er ook nog mee vandoor gaan. Spullen die voor hen misschien niet eens van waarde zijn, maar voor jouw heel waardevol. Elk jaar wordt er ongeveer 65.000 keer ingebroken in Nederland. Natuurlijk wil je hier zelf geen slachtoffer van worden. Een inbraak duurt over het algemeen niet langer dan een aantal minuten. Een goede manier om inbraak tegen te gaan is goede verlichting. Want zet je inbrekers in de spotlight, dan is de kans erg klein dat je ten prooi valt. In deze blog lees je hoe je het beste inbrekers buiten je huis houdt!

 

Wek een bewoonde indruk

Het klinkt misschien ouderwets, maar een lampje laten branden als je weggaat is nog steeds de meest effectieve manier om inbrekers buiten de deur te houden. Wanneer je een lampje laat branden in jou woonkamer of keuken wek je het idee dat er mensen zijn. Het is dan ook geen ramp om eens wat verlichting aan te laten als je weg van huis bent. Een straaltje licht door de gordijnen of lamellen kan het verschil maken tussen een inbraakpoging en een inbreker die weggaat.

 

Schrijf geen briefjes

Niemand is zo naïef meer om een briefje op het ram te plakken met de mededeling: ‘Wij zijn op vakantie’. Maar op internet ligt dat anders. Op sociale media zoals Facebook en Twitter vertellen sommige mensen wanneer ze met vakantie zijn. Dit is voor inbrekers de ideale kans om ongestoord in te kunnen breken.

 

Kies voor buitenverlichting met bewegingssensor

Met buitenlampen met bewegingssensor maak je jouw tuin gangbaar, ook als het donker is. Dat is nog eens lekker thuis komen! Voor inbrekers werkt dit precies andersom. Het plotselinge licht zal ze doen afschrikken. Kies daarom voor een buitenlamp met bewegingssensor. Want zet je inbrekers in de spotlight, dan is de kans erg klein dat zij bij jouw inbreken. Zo kun je altijd met een veilig gevoel de deur uit! Efficiënt, energiezuinig en nog eens goed tegen inbrekers, dat zijn de buitenlampen met bewegingssensor van Nostalux.